Menu

Met bus van Nijmegen naar Antwerpen vanaf 9 euro

NIJMEGEN – Vanaf komende vrijdag kun je voor een habbekrats met de bus van af Centraal station Nijmenen naar Antwerpen of Brussel.

De Duitse prijsvechter FlixBus uit München begint met een lijndienst vanaf het Centraal Station (dagelijks).

Kaartje
Een ticket naar Antwerpen is via flixbus.nl te boeken vanaf 9 euro, naar Brussel vanaf 11 euro. Ter vergelijking: een tweedeklas treinticket vanuit Nijmegen kost bij de NS 25,80 euro naar Antwerpen en 36,40 euro naar Brussel.

Gratis wifi
De bussen van het bedrijf hebben, zo vertelt woordvoerster Rosa Donat, gratis wifi, stopcontacten, ruime stoelen en een bar. “In 2013 zijn we in Duitsland gestart als startup. Daar zijn we heel populair geworden, vooral onder studenten. Inmiddels zijn we ook in Nederlandse steden begonnen, zoals Amsterdam, Utrecht en Arnhem.”

Volgens de dienstregeling vertrekt de eerste ‘langeafstandsbus’ vrijdag om 11.15 uur. Vanuit Nijmegen rijdt de bus naar Eindhoven en vervolgens naar Antwerpen en Brussel. In Antwerpen arriveert de bus volgens planning rond 13.30 uur, in Brussel 1 uur later.

Berlijn
De prijzen van 9 en 11 euro voor de Belgische steden lopen op, zodra er meer boekingen komen. Met een overstap in Antwerpen kunnen reizigers ook met FlixBus naar Parijs, de Parijse luchthaven Charles de Gaulle en naar Lille. In november wil het bedrijf ook ritten vanuit Nijmegen naar Berlijn aanbieden.

Bron

Delen