Menu

Nijmeegse studente het snelste

De Nijmeegse geneeskundestudente Marleen Meij heeft het Nederlans Studenten Kampioenschap hardlopen voor vrouwe gewonnen met een super tijd van  00:42:38

Afgelopen zaterdag stonden in Kralingen maar liefst twee grote atletiekwedstrijden op het programma. Naast de Erasmusronde, die jaarlijks wordt georganiseerd door de studentenhardloopvereniging EUR-Roadrunners  en Erasmus Sport, streden studenten ook om het Nederlands Studenten Kampioenschap Weg. Op de mooie baan van atletiekvereniging PAC in Kralingen verzamelden zich enkele honderden atleten en atletes voor de start van de  Erasmusronde (vijf, tien of vijftien km), of het NSK (tien kilometer).

Tien kilometer: de meest populaire afstand

Meer dan 160 atleten hadden zich aangemeld voor de tien kilometer, verdeeld over deelnemers aan de Erasmusronde (vrije inschrijving) en het NSK (uitsluitend voor WO- en HBO-studenten). Zij legden tegelijkertijd de tien kilometer af volgens een gecertificeerd parcours dwars door het Kralingse Bos.

Na 35 minuten en 5 seconden was het RSM Master-student Marc Serralonga Arcués uit Barcelona die voor de winnende tijd van het NSK zorgde. ‘’Voor de wedstrijd had ik de resultaten van vorig jaar bekeken. Ik dacht dat ik de winnende tijd misschien wel zou kunnen verbreken.’’ De student Business Administration gaf aan dat hij naast zijn studie veel tijd besteedt aan trainingen: :”Ik train vijf keer per week. Studeren in de UB, naar huis gaan, trainen.. zo zien veel van mijn dagen eruit.’’ Die inspanningen hebben dus wel resultaat opgeleverd, want de Catalaan mag zich nu officieel de snelste student van Nederland noemen.

‘Niet veel tegenstand’

Ramon van der Wilde, woonachtig in Vlaardingen, volgde op een kleine halve minuut (00:35:32) en was zo de eerste ‘niet-student’ die bij de tien kilometer over de streep kwam. Tot zijn eigen verbazing schreef hij hierdoor de Erasmusronde op zijn naam. Bij de vrouwen was het Carola Schot uit Heerjansdam die dankzij een tijd van 00:42:38 de gouden medaille voor de winnares van de Erasmusronde kreeg uitgereikt.

Marleen Meij (Geneeskunde in Nijmegen) was de eerste studente die over de finishlijn kwam en won daardoor het Nederlands Studenten Kampioenschap voor de vrouwen. Met een knappe tijd van 00:40:52 won de triatlonloopster met gemak haar eerste NSK titel. ‘’Er was niet zo heel veel tegenstand vandaag. Ik verwachtte dat ik nog wel zou worden ingehaald door andere studentes, maar dat gebeurde niet.’’ Meij werd vorig jaar en het jaar ervoor twee keer tweede op het NSK, dus ze was gebrand op succes: ‘’Dit jaar wilde ik wel eens winnen. Dat is gelukt, dus dat is natuurlijk hartstikke leuk!’’

Bron

Delen