Menu

Zelfverzonnen shotje Nijmeegse student onverwacht succes

KAMER NIJMEGEN – Een zoet, zacht drankje met een sterke karamelsmaak en boterige afdronk. Zo omschrijft bestuurskundestudent Karl Kouki (25) aan de Radboud Universiteit zijn eigen drankje, dat een onverwacht groot succes is.

De student noemde zijn drankje de ‘KOEKIE’. “Het zal wel een hype zijn, dacht ik eerst”, zegt Kouki. “Maar de vraag is bijna niet bij te houden. De likeur is nu op zo’n 40 plekken te koop.”

Mixen
Op een rustige avond in Café De Fuik, waar hij barman is, was Kouki 2 jaar terug een paar flessen drank aan het mixen. “De mix smaakte erg goed. We besloten het drankje tijdelijk als shotje aan te bieden. Zoals dat vaker gebeurt, voor hooguit een paar maanden”, zegt Kouki.

Op fles uitgebracht
Het drankje, met een alcoholpercentage van 14,7 procent, deed het goed in het café. Eind vorig jaar besloot Kouki een manier te zoeken om het op fles uit te brengen. Na een heleboel telefoongesprekken, hapte er een bedrijf toe. Het eindresultaat werd afgelopen mei gelanceerd in De Fuik, die de eerste flessen afnam.

Al snel namen meer kroegen en slijterijen flessen af. Behalve in Nijmegen is de drank nu ook te koop in bijvoorbeeld Oss, Beuningen, Breda en Eindhoven.

Bron

Delen